Den Haag,
06
mei
2022
|
12:47
Europe/Amsterdam

Bevrijdingspop Haarlem zorgt voor verbinding onder jongeren

Zo’n 1200 jongeren bezochten tijdens Bevrijdingspop Haarlem de Hang Out van Join Us en T-Mobile. Dit jaar organiseerden de twee organisaties voor de allereerste keer een ontmoetingsplek voor jongeren die tobben met eenzaamheidsgevoelens. Zo konden zij samen Bevrijdingspop beleven. 

Dit jaar kwamen er meer dan 140.000 mensen naar de Haarlemmerhout om samen de vrijheid in Nederland te vieren. De meeste mensen zijn dolblij dat festivals zoals Bevrijdingspop weer door kunnen gaan en stonden te trappelen om weer te gaan feesten. Voor 200.000 jongeren in Nederland die zich chronisch eenzaam voelen zijn dit soort festivals na twee jaar afwezigheid extra lastig. 

Hang Out
Dankzij de Join Us Hang Out op Bevrijdingspop genoten de jongeren samen van de muziek op het festival. Jongeren konden elkaar hier ontmoeten en hadden zo altijd een locatie waar ze met medewerkers en vrijwilligers van Join Us plezier beleefden. Ook konden zij er terecht met vragen over eenzaamheid en Join Us. Join Us hielp jongeren zo om de eerste spannende stap te zetten naar contact met elkaar. Jardi (22 jaar), Join Us deelnemer: “Vóór Bevrijdingspop was ik nog nooit naar een festival geweest, ik ben zo blij dat ik nieuwe mensen heb ontmoet en een geweldige dag heb gehad!

Ontmoetingsplek
Jolanda van Gerwe, directeur van stichting Join Us is trots dat zoveel jongeren de Hang Out op het festivalterrein wisten te vinden. “Door een ontmoetingsplek te creëren maken we festivals toegankelijk voor jongeren met eenzaamheidsgevoelens. Mooi dat Bevrijdingspop Haarlem en T-Mobile Nederland dat zien en samen met ons in actie komen. Zo brengen we jeugd bij elkaar en zetten we samen opnieuw een stap in het bestrijden van eenzaamheid.” 

Join Us & T-Mobile Nederland 
De Join Us Hang Out tijdens Bevrijdingspop Haarlem is er mede dankzij T-Mobile Nederland. T-Mobile zet digitalisering in voor een inclusieve samenleving en ontwikkelde samen met Join Us een online community waarin jongeren digitaal met elkaar in contact kunnen komen. De telecomprovider wil mensen helpen eenzaamheid achter zich te laten en mee te doen in de samenleving. Samen met Join Us zet T-Mobile zich in om jongeren in Nederland daarbij te ondersteunen en dit maatschappelijke probleem meer bekendheid te geven. De samenwerking met Join Us is onderdeel van het programma Digitale Inclusie, een van de vier programma’s in het Connect to Change plan van T-Mobile Nederland. In dit plan zijn alle sociaalmaatschappelijke activiteiten gebundeld.

'Ook feest vieren'
Margreet Hoekstra, ambassadeur van het Digitale Inclusie programma en Director Legal & Regulatory Affairs bij T-Mobile Nederland: “De samenleving is weer open en alles kan weer. Niet iedereen ervaart dat als iets prettigs. Er zijn nog teveel mensen, ook jongeren, die zich eenzaam voelen en daarom niet volledig mee durven doen in de maatschappij. Het is onze dagelijkse missie om iedereen die dat wil, mee te laten doen en met elkaar in contact te laten komen. Door het organiseren van de Hang Out konden jongeren die anders misschien thuis waren gebleven, nu ook het feest van de vrijheid vieren. Het was voor ons logisch om samen met onze partner Bevrijdingspop Haarlem, stichting Join Us te helpen en deze Hang Out hier te realiseren.