Den Haag,
07
juli
2022
|
13:00
Europe/Amsterdam

Update: T-Mobile maakt bellen en sms'en van en naar Oekraïne gratis

Bellen en sms’en vanuit Oekraïne naar Nederland en andersom blijft bij T-Mobile tot en met 30 september 2022 gratis. Vanaf 1 oktober gaat voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar Oekraïne tijdelijk het laagste internationale tarief van € 0,23 per minuut gelden en € 0,07 per sms. Bellen en sms’en vanuit Oekraïne naar Nederland blijft gratis. Dit is van toepassing op alle T-Mobile merken, inclusief Tele2, Ben en Simpel, zowel zakelijk als particulier. Ook geldt dit voor alle PrePaid-klanten. Normaal gesproken is de prijs voor bellen van en naar Oekraïne € 1,02 per minuut en kost sms’en € 0,25 per bericht (incl. BTW).

T-Mobile heeft 10.000 simkaarten gratis beschikbaar gesteld aan vluchtelingen uit Oekraïne. Deze kaarten krijgen een nieuwe databundel van 50 GB en bellen en sms’en vanuit Nederland naar Oekraïne blijft voor hen nog gratis.

De Oekraïense nieuwszender Ukraina 24 blijft ook nog beschikbaar in het tv-aanbod van T-Mobile voor thuis. Hiermee wil de telecomprovider Oekraïners in Nederland meer mogelijkheden bieden om op de hoogte te blijven van nieuws uit hun land. De zender is te vinden op kanaal 420.

Meer informatie, onder andere over tarieven, is te vinden op www.t-mobile.nl/oekraine.