Den Haag,
02
augustus
2022
|
10:48
Europe/Amsterdam

T-Mobile trekt geboorteverlof regenbooggezinnen gelijk met heterostellen

Ook maakt de magenta telecomprovider transitieverlof mogelijk

Niet-hetero stellen die een kind krijgen, kunnen vanaf nu bij T-Mobile evenveel geboorteverlof opnemen als hun hetero collega’s. Daarnaast maakt T-Mobile transitieverlof mogelijk. Zo kunnen transgender medewerkers die in hun transitieproces zitten verlof opnemen zonder hiervoor eigen vrije dagen in te leveren. Hiermee zet de telecomprovider wederom een stap in hun ambitie om een inclusieve werkgever te worden.

De tolerantie en vrijheid voelen om je werkelijke zelf te zijn, zijn belangrijke waarden voor T-Mobile. De telecomprovider zet zich in voor een inclusieve samenleving en streeft naar een onbevooroordeelde organisatiecultuur waarin iedereen vrij is om te denken en te zeggen wat zij vinden. En waarin iedereen dezelfde rechten heeft. Daarom trekt T-Mobile het geboorteverlof voor medewerkers die wettelijk geen recht hebben op betaald geboorteverlof voor iedereen gelijk, zoals regenbooggezinnen of meer-oudergezinnen. Daarnaast biedt de telecomprovider transgender collega’s een speciaal transitieverlof aan die ze gedurende hun transitieproces in kunnen zetten.

Soren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland; “Ik ben enorm trots op de diversiteit binnen onze organisatie. Samen hebben wij een duidelijke missie: we won’t stop until everyone is connected. We willen iedereen betrekken en verbinden, ook intern. Daarom werken we hard aan een werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en vrij voelt. Onze ambitie is om een volledig inclusieve en aantrekkelijke werkgever voor iedereen te zijn. Het aanbieden van gelijkwaardige en inclusieve arbeidsvoorwaarden is daar onderdeel van.”

Connect to Change
De maatschappelijke doelen van T-Mobile zijn vastgesteld in het Connect to Change-plan en o.a. vertaald naar een Diversity & Inclusion programma. Zo kunnen medewerkers sinds vorig jaar zelf bepalen op welke culturele feestdagen zij verlof opnemen, stelde T-Mobile genderneutrale toiletten beschikbaar en richtte ze een aantal interne community ’s op, waaronder de Magenta Pride Community. T-Mobile zet zich in voor een inclusieve samenleving en streeft naar een onbevooroordeelde organisatiecultuur waarin iedereen vrij is om te denken en zeggen wat zij vinden. Dat is niet alleen een sociale plicht, het is nodig om relevant te blijven als bedrijf, als werkgever en telecomaanbieder voor een diverse groep klanten.

Tisha van Lammeren, CCO T-Mobile: “Als ambassadeur van ons Diversity & Inclusion programma vind ik het belangrijk dat we kritisch blijven kijken naar de gelijkwaardigheid binnen onze organisatie. Wij zijn een bedrijf waar iedereen zichzelf kan zijn. Bovenal willen we dat mensen vrij zijn om hun ware zelf te zijn en hun identiteit en ook hun seksuele geaardheid omarmen. We zijn er nog niet, daarom blijven we continu in gesprek met onze eigen LGBTQIA+ community en andere community‘s op onze reis naar nog meer inclusief werkgeverschap om T-Mobile inclusief te maken”.

Meer informatie
Meer weten over wat T-Mobile doet voor de LGBTQIA+ community? Kijk dan op www.t-mobile.nl/over-ons/lgbtq. Meer informatie over het complete Connect to Change-plan is hier te vinden: www.t-mobile.nl/over-ons/maatschappij.