Den Haag,
25
januari
2022
|
10:42
Europe/Amsterdam

Vast internet T-Mobile door testorganisatie umlaut als ‘zeer goed’ beoordeeld

Het vaste netwerk van T-Mobile is vandaag door mobiele benchmarkorganisatie umlaut beoordeeld als zeer goed met een score van 910 uit 1000 punten. Op lokaal niveau in de provincie Overijssel wordt het vaste netwerk van T-Mobile zelfs als ‘uitstekend’ beoordeeld en op ‘gamen’ scoort T-Mobile als beste operator van Nederland. Johan van den Branden, Director Network Design bij T-Mobile: “We zijn blij dat ons werk om in heel Nederland snel en betaalbaar internet aan te bieden wordt beloond. Dankzij de betrouwbaarheid en hoge kwaliteit van het T-Mobile netwerk, genieten klanten van actieve downloadsnelheden die tot de beste van Nederland behoren.”

De netwerktesten van benchmarkorganisatie umlaut, wordt door experts in de telecomsector gezien als toonaangevend. De netwerken van de providers worden getest op actieve en passieve downloadsnelheden, passieve uploadsnelheid en de zo geheten ‘latency’. T-Mobile ziet vooral haar score op provinciaal niveau als bemoedigend. “We zijn opgetogen over de waardering van onze diensten in de provincie Overijssel, waar we een stevig klantenbestand hebben op glasvezel en dus goed kunnen laten zien waartoe we in staat zijn. Wij zien de ‘uitmuntende score’ ook als een bewijs dat wij deze diensten ook in andere provincies kunnen aanbieden en dat wij echt het beste vaste netwerk van Nederland kunnen worden’, aldus Van den Branden.

Gewaardeerd door klanten
T-Mobile heeft de ambitie om de grootste en snelste provider te worden van snel internet via glasvezelnet. De beoordeling van umlaut bevestigt dat de provider op de goede weg is. T-Mobile was de eerste provider die het Unlimited aanbod introduceerde op het mobiele netwerk. Het Unlimited concept introduceerde de provider nu ook op het vaste netwerk. Klanten moeten profiteren van alle mogelijkheden en voordelen van het netwerk. T-Mobile is blij dat ze als beste netwerk wordt beoordeeld voor gamen. Met de hoge kwaliteit van het  vaste netwerk biedt T-Mobile sinds eind verleden jaar ook internetdiensten voor zakelijke klanten aan.

Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer bij T-Mobile is erg blij met de resultaten van de test, maar onderstreept tegelijkertijd het belang van klanttevredenheid: “Het is geweldig om de snelst groeiende aanbieder te zijn van vast internet. Maar dat is helemaal niets waard als je niet gelijktijdig wordt gewaardeerd door je klanten voor de snelheid en kwaliteit van het netwerk. Dat is uiteindelijk wat ons drijft. We stoppen niet voordat we het beste netwerk en de beste service aan onze klanten bieden.”  

T-Mobile vaker goed beoordeeld
Het mobiele netwerk van T-Mobile heeft de testen van umlaut sinds 2016 maar liefst vijf keer op rij gewonnen en is daarmee het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. T-Mobile gebruikt de kennis en ervaring die is verzameld bij het bouwen van een topkwaliteit netwerk, om het vaste netwerk verder uit te bouwen en te verbeteren. Zo wil de provider het beste, vaste netwerk van Nederland creëren.